top of page

At se sig selv i et nyt lys

Jeg elsker at tage billeder. Det gør jeg blandt andet fordi at se lysene i menneskers øjne, når de ser dem selv på en måde de ikke har gjort før, er ren magi.


Jeg har selv haft glæden af at stå foran linsen en håndfuld gange og seneste skud på stammen er skønne Julie, der har taget en portræt serie af mig med temaet ansvar og frihed, som jeg er to af mine store livstemaer.


Jeg elsker resultatet og på trods af den bidende kulde, var det så utrolig fedt at opleve samarbejdet med en dygtig fotograf, der gav sig tid til at snakke om opleve med mig.


Vi er ikke mere end et par måneder inde i 2021 og jeg mærker allerede den stærke energi, der ligger i året for mig. At stå stærkt i mit eget lys og slippe gamle overbevisninger om hvad jeg kan og hvem jeg kan være.


Min oplevelse er, at hvis jeg virkelig vil flytte mig og skabe en god udvikling, er det alfa omega, at jeg accepterer og elsker der hvor jeg står nu. Om det er ændringer med min fysiske krop, mine omgivelser eller mine relationer, må jeg først til fulde mærke ind i det jeg står i nu.


Hvad giver det mig?

Hvad lærer jeg af det?

Hvorfor vil jeg gerne flytte mig?


Vigtigheden af at adskille om jeg gerne vil hen til noget nyt, eller om jeg forsøger at slippe væk fra noget gammelt. Flugt har aldrig skabt vedvarende og positiv forandring for mig.

Det har ønsket om noget bedre til gengæld. Jeg behøver ikke at elske den situation jeg står i nu, men det hjælper mig at finde de ting jeg er taknemmelig for, inden jeg sætter igang med at gøre en masse for at skabe nyt.


Eksempelvis kan jeg bruge min vægt. Jeg har haft en meget svingende vægt, men størstedelen af mit liv, har jeg været til den lidt buttede side og jeg har altid været ked af det. Jeg har forsøgt mange ting, men det var først rigtigt omkring mine graviditeter og fødsler, at jeg forstod og satte pris på min krop på en ny og mere omsorgsfuld måde.

Jeg syntes, at alle størrelser er smukke, jeg personligt har det bedst når jeg er tynd. Min ryg gør ikke lige så ondt og jeg føler mig mere fri i mit udtryk.


Når det så er sagt, så har mine ekstra kilo hjulpet mig med mange ting. De har gjort mig tryg, lært at mig at elske mig selv og passet på mig efter overgreb.

Indsigten i, at min krop er så meget mere end min vægt har gjort kæmpe forskel for mig. Den har båret mine to børn og for det vil jeg altid elske den.

De sidste år har jeg haft mennesker, der ikke identificerer sig med deres tildelte køn, meget tæt på livet og det har lært mig uanede mængder om mig selv og forholdet til min egen krop!


Jeg har holdt en af mine bedste venner i gråd og talt om ting han kunne være taknemmelig for ved hans krop, der intet har med hans køn at gøre. At hans lunger trækker luft ned og puster luft ud. At hans hjerte slår og pumper blod rundt i hans krop, at hans øjne kan se alt det smukke i verden og hans øre lytte til musikken, der kan få hans krop til at bevæge sig og danse igennem et liv, han er taknemmelig for at have fået.


Og lige der! Lige der lagde en taknemmelighed sig over mig, som jeg aldrig har oplevet.

En taknemmelighed over at være i live, i mig. Og der gav jeg slip. Min krop har smidt en masse vægt, ja ja, men den har gjort det i kærlighed til sig selv og ikke som straf for at se forkert ud!


Jeg går igennem livet med en inderlig forventning om det bedste, og jeg ønsker det samme for dig, for hvis du skulle være i tvivl, så fortjener du det bedste livet har at give dig <350 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page