Søg
  • Theresa Bjerre

Man! I feel like a woman

Jeg vil gerne skrive lidt om noget, der har gjort et stort indtryk på mig.

Kender du det, når der er en gruppe af mennesker, som du tænker er dine allierede og pludselig finder du ud af, at det er de slet ikke?


For nylig er jeg faldet over en gruppe af kvinder, der går under flere kaldenavne.

Feminister, radikale feminister eller TERFS er de mest brugte. Jeg bryder mig ikke om betegnelsen TERF (Trans Ekskluderende Radikal Feminist), fordi jeg syntes den er negativ ladet og det er min helt klare holdning, at ingen skal kaldes for noget negativt, der er blevet dem pålagt af andre.For dem, der (ligesom mig for et par måneder siden), ikke aner hvad jeg snakker om, så er det kvinder med en meget stærk holdning til det at være kvinde og hvordan vi som kvinder skal løfte hinanden og os selv.


Dem jeg er "faldet" over på de sociale medier og i virkeligheden er alle kvinder, der virkelig virker som om, at de hviler utrolig meget i deres kvindelighed og er all for sisterhood.

Det kan være kvinder, der arbejder med gravide og fødende kvinder, kvindelige shamaner, kvinder der holder cirkler og drikker cacao, kvinder der hylder dem selv, hinanden og mig for at være en del af kvindernes hellige søsterskab.


Jeg havde altid troet, at jeg kunne føle mig sikker og tryg med den slags kvinder. At det var de kvinder, der havde "regnet den ud". De kvinder, der ikke havde brug for at være mandige og have rundsave på albuerne for at komme frem i verden, men som vidste, at den stærkeste kraft, for os ligger i vores feminine energi og, at vi ikke behøver at påtage os en anden fremtoning for at få succes i livet.


Da jeg fandt ud af, at mange (ikke alle), af denne type kvinder, ikke ser transkønnet kvinder som kvinder og mener, at transkønnet mænd aldrig bliver mænd, men altid vil være kvinder, gik jeg mere eller mindre i en tilstand af sorg og følte mig så utrolig forrådt af mit eget køn og mere specifikt af en gruppe af kvinder, som jeg følte mig forbundet til.


Det ville aldrig komme bag på mig, at en dybt religiøs kvinde fra bibelbæltet i USA, havde den holdning, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi foretstillet mig, at den ville bo hos de her frisindende og intelligente kvinder, der fortæller vidt og bredt om kvindernes styrke, frigørelse og indsigt.


Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har følelser involveret, da jeg har en del transkønnet personer i mit liv, som jeg elsker højt. Af den grund vil jeg heller aldrig kunne være 100% objektiv i min tilgang til denne samtale, men det har jeg heller ikke brug for.Der er mange udfordringer og problematikker når vi taler om, hvordan vores samfund skal ændres og udvikles, i takt med at konceptet køn bliver mere og mere flydende og jeg går fuldt ind for, at der skal være plads til os alle sammen, så længe vi ikke gør nogen ondt.


Både når det kommer til dem, der gerne vil holde fast i de 2 fysiske køn og dem, der ønsker at gøre paletten større.


Og det er så her, at vandene begynder at skille. For hvornår gør vi hinanden ondt?


I en perfekt verden, mener jeg jo, at vi alle skal kunne leve som vi ønsker uden, at det skal "true" andre menneskers verdens syn, men det er ikke muligt, det er jeg realistisk nok til at forstå. Derfor ser jeg viden som min personlig største styrke! Viden om, hvad der får andre mennesker til at gøre som de gør. Vi kan og skal ikke være enige om alt, men jeg har et dybfølt ønske om at forstå, hvorfor mennesker gør som de gør og tror det de tror, uanset hvor uforståeligt det må være for mig. Viden er magt og med viden kommer muligheden for at bygge broer. Broer imellem dig og mig. Imellem mig og de kvinder jeg ikke forstår og ikke kunne føle mig længere fra, på trods af, at vi deler så mange af de samme historier, både i dette liv og i sjælen.


For mig er det at være kvinde så utrolig meget mere end mit fysiske køn.

Det er en følelse, en energi og en ukuelig tro på alt det jeg ved er sandt om mit liv.

Min kvindelighed er dybt forankret i min evne til at se igennem frygt og angst og vide, at jeg er holdt. Af livet og af alle de kvinder, der er gået før mig, både fysisk og åndeligt.


Jeg ser det som en af mine fineste opgaver som kvinde, at dele min visdom med alle dem, der ønsker at leve i og med den energi. At være kvinde er for mig ikke en klub du kun kan blive medlem af, hvis du er født med et kvindeligt køn. At være en kvinde er ikke noget, der skal holdes som gidsel, fordi kvinder siden tidernes morgen er blevet mishandlet og misbrugt af mænd og vi fejlagtigt tror, at mænd nu er ved at stjæle vores køn, som de osse har taget alt andet fra os.For mig forpligtiger det at være kvinde, til at bryde grænser og sætte grænser.

Brænde gamle overbevisninger ned og erstatte dem med lysende sandhed.

Jeg vil leve mit liv med den ypperste respekt for fortiden, men med fokus på fremtiden.


Min bedstemor sagde altid, at det var utrolig hårdt at være kvinde, da hun var ung og endnu hårdere, da hendes mor var ung. Derfor understregede hun altid vigtigheden af, at jeg var taknemmelig for, at mit liv forhåbentlig blev lettere og fyldt med flere muligheder.

Jeg måtte ikke bruge min tid på at hævne fortidens uvidenhed, sagde hun.

Brug din tid på at danse og elske i stedet sagde hun.


Jeg vil gerne understrege, at det her er et meget personligt og kort skriv om et meget stort og nuanceret emne. Der er mange ting at tage fat på og det kommer uden tvivl til at være et emne, som jeg kommer til at beskæftige mig meget mere med for fremtiden.


Tak fordi du læser med

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle