Søg
  • Theresa Bjerre

Lidt om amning .. og store børn

Opdateret: 18. juli 2019

Du sidder i toget. Overfor dig sidder en mor med hendes søn. Han sidder selv og peger ud af vinduet og klapper når der kører et andet tog forbi. Han pludrer med de andre mennesker i kupéen. Han tygger i en stykke rugbrød.

Pludselig kravler han op på hans mors skød hiver i hendes bluse og hun sætter sig til at amme ham.


Hvad sker der inde i dig? Hvad føler du?

Afsky, forundring, stolthed, kærlighed, vrede?

Intet er forkert blot interessant.


Vi lever i et samfund, hvor de fleste mødre stopper med at amme når deres barn er et sted mellem 10 og 12 måneder. Det kan der være mange forskellige årsager til, men en af de største er nok, at det er der de små poder starter i vuggestue eller dagpleje.

Derfor er det meget sjældent, at vi bliver præsenteret for en mor, der ammer et barn over 1 år.


Menneskets hjerne er så smart indrettet, at den reagerer på ting, den ikke har set før, eller tit.


Eksempel:

Du ser en mand gå ned af gaden med cowboybukser og en sort t-shirt på. Tja. Det sker tit. Din hjerne tænker ikke videre over det. Den er hurtigt videre til nye observationer.

Du ser en mand gå ned af gaden med knaldrøde bukser og en lang gul striktrøje tøj på! Knapt så tit, at det sker. Din hjerne tænker videre og du skal finde en måde at forholde dig, til det du lige har set.


Det samme kan ske, når du ser en kvinde amme et stort barn.

Når den menneskelige hjerne ser noget den ikke har set før, skal den finde ud af, hvordan den skal forholde sig. Er det en trussel eller ej. Skal jeg flygte, kæmpe eller ignorere.

I denne situation har vi som mennesker et valg. Et valg om at vælge nysgerrighed og interesse over frygt og fordømmelse.


Den ene gør vores verden større, den anden gør den mindre.I følge WHO (WorldHealthOrganization) anbefaler man amning til barnet er 2 år og gerne længere tid, så der er ikke længere nogen diskussion om hvorvidt det er godt før børn at blive ammet længe eller ej.


Se link;

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/


I bund og grund handler det om, hvad der er bedst for dig og dit barn!

Ingen anden!


Ikke din mor, din veninde, den forargede person i toget, medierne eller samfundet.


DIG OG DIT BARN <3


Til dig, der ytrer dig negativt om ammende kvinder i det offentlige rum! Jeg tilgiver dig! Jeg tilgiver dig fordi du ikke ved, at min søn var ved at dø af dehydrering som spæd. Jeg tilgiver dig, fordi du ikke ved, at jeg sad og ammede ham i en hospitalsseng 20 timer i døgnet og de sidste 4 sad med en brystpumpe til jeg revnede og blødte.


Jeg tilgiver dig, fordi du ikke ved, at det tog mig 3 måneders hårdt arbejde og uendelig tillid til min krop, endelig at smide modermælkserstatningen i skraldespanden. Jeg tilgiver dig fordi du ikke ved bedre og fordi du har brug for kærlighed❤️


Jeg vil lige understrege, at jeg INTET har imod kvinder, der fravælger at amme deres børn, hvad end årsagen må være. At være fortaler for amning, er ikke det samme som at sige det er forkert, ikke at amme sine børn. Vi har forskellige måder at gøre tingene på og du er helt perfekt som du er!

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle