Søg
  • Theresa Bjerre

Hvorfor psykolog Theresa?

Jeg vil gerne to ting med dette indlæg. Jeg vil gerne dele lidt om min personlige rejse og jeg vil gerne give noget praktisk og konkret viden videre til dig, hvis du sidder og føler, at du har brug for hjælp, eller kender andre, der har.


Det personlige får pladsen først


Da Romeo kom til verden for to år siden, var vi ret tæt på at miste ham. Vi blev indlagt på neonatal afdelingen i 8 dage, efter at have været hjemme med ham en uge. Det var en meget voldsom og traumatisk start for os alle sammen.


Kort tid efter vi kom hjem fra sygehuset (vi kom hjem i juni og følgende skete i august), blev René sygemeldt med en ubehandlet arbejdsrelateret stress, der havde udviklet sig til en svær depression og angst. Ydermere led han af en ret voldsom efterfødselsreaktion ovenpå hele oplevelsen med næsten at miste Romeo.


Alle disse ting kombineret gjorde, at min første tid som mor var forholdsvis hård. Jeg havde en overlevelsesmekanisme, der gjorde, at jeg lukkede ned for min egen bearbejdning af følelserne omkring det hele og gjorde det jeg skulle, for at give Romeo en god start, skabe plads til René og få alle de praktiske ting til at spille.Så hvad har alt dette med min nuværende situation at gøre?


I takt med at René har fået det bedre, (han har været tilbage på arbejdsmarkedet i 4 måneder på nuværende tidspunkt og trives) og Romeo er blevet større, har det frigivet plads til mig, både mentalt og praktisk. Jeg har under min nuværende graviditet kunne mærke et behov for at få talt ud om alle de ting, der skete. Få skabt et space, hvor jeg kan fylde med mine tanker, følelser og reaktioner.


Den største årsag til at jeg har brug for det, er fordi det er vigtigt for mig at tage ansvar for det, der er sket og den måde jeg har håndteret det på. Jeg kender mig selv forholdsvis godt og jeg har en tendens til at rationalisere mig ud af (næsten) alle mine følelser, hvilket er praktisk i visse tilfælde og vildt upraktisk i andre. I denne situation føler jeg, at det er utrolig vigtigt, at jeg får håndteret og bearbejdet de svære følelser, der ligger i næsten at miste mit barn, inden jeg nu snart skal sætte endnu et barn i verden, som fortjener min fulde tilstedeværelse og kærlighed.


Jeg har altid sagt, at man skal rydde op i sine gamle kærlighedsrelationer, inden man indgår i en ny, for ellers tager vi alt vores gamle lort med ind i det nye og hvem gider det? Jeg tror på, at det samme gør sig gældende her!


Min lille søn inden i maven kommer ikke til at få den samme start som Romeo, for hans vej og er en anden, derfor har jeg brug for at frigive de følelser, der sidder i mig, så jeg kan være fuldt tilstede uden frygt.


Nå ...


Hvordan gør man så det?


Jo jeg tænkte, at den bedste måde for mig var at få professionel hjælp fra en jeg ikke kender. Det er bare sådan at vores budget ikke liiiiige kan holde til en psykolog. Hvilket fører mig til det praktiske.


Jeg ringede op på kommunen, som i mit tilfælde er Halsnæs, og spurgte om de havde nogle tilbud til vordende forældre ift psykolog/terapi støtte vdr. det at blive forældre.

Jeg blev henvist til en af sundhedsplejerskerne i kommunen og hun kom ud og besøgte mig, for at høre, hvad jeg havde i tankerne. Efter en kort snak, vurderede hun, at hun ville tage min forspørgsel op på et møde i kommunens tværfaglige familie team og jeg ville høre nærmere.


Efter en lille måneds tid, blev jeg kontaktet, at jeg havde fået godkendt 5 psykolog samtaler i familiehuset, som er et fysisk sted, fyldt med søde mennesker, der arbejder for at hjælpe familier i Halnæs kommune.


Jeg havde min første time igår og er positivt overrasket! René skal med en gang eller to, fordi jeg har spurgt og gerne vil have muligheden for også at få frigivet nogle ting os imellem, så vi kan være klar til det nye samarbejde vi skal igang med lige om lidt!


Så hvis du sidder og føler, at du har brug for hjælp så tag telefonen og ring til din kommune, spørg om de har nogle tilbud eller indsatster, uanset hvad det måtte handle om og ellers ring til din læge! At bede om hjælp og støtte til udvikling har aldrig været et tegn på svaghed! Tvært imod, er det et tegn på styrke, ansvarstagen og stor bevidsthed!


Tak fordi du læser med <3

65 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle