Søg
  • Theresa Bjerre

Fødselsberetning

10 dage over tid. Jeg tænkte, at jeg godt kunne booke den familie ind, der ville have taget portrætter til jul. Jeg har, på visse punkter, altid været vildt utålmodig af natur og mine graviditeter er ingen undtagelse.

Romeo blev født 5 dage før termin, så jeg havde en helt klar idé om, at lillebror ville gøre det samme, men så igen, jeg fik de første 4 måneder og troede han var en pige, min intuition har ikke just imponeret lige der.


Jeg fik taget billederne, mine plukveer var så stærke, at jeg ikke vidste hvor jeg skulle gøre af dem, men det havde de været en hel uge, så jeg råbte ikke vagt i gevær. Damen nede i Meny spurgte om jeg var okay, jeg så åbenbart ud som om jeg var ved at føde henne ved de dybfrosne grøntsager, hvilket jeg på en måde også var.


Klokken 01.00 natten til 11 dage over tid, vågnede jeg ved en varm væske, der løb ned af mine lår. Jeg har haft vandafgang med begge drenge, men på en meget stille og rolig måde, intet Hollywood plask til mig. Efter at have fået min mor herned for at være med Romeo, snakke med fødegangen og komme til Hillerød var klokken blevet 03.00.

Vi blev indlogeret på en af deres nye sansestuer og jeg mener virkelig WOW! Det er det tætteste jeg har været på en spa oplevelse i mange år, de har virkelig gjort meget for at skabe en god oplevelse for de fødende, hatten af for det!


Der var en jordmoder og en jordmoderstuderende og de virkede begge to super cool, det var dejligt at have kombinationen af "gammel-i-gårde" energien og den "ser-det-hele-med-friske-øjne" energien. Jeg kunne sagtens tale igennem mine veer da vi ankom, dog med en smule mere koncentration end for 2 timer siden. Vi sludrede lidt om løst og fast, René talte lidt i telefon med vores kære. Jeg fik informeret de søde jordmødre om, hvem vi var som mennesker, at vi altid forsøger af finde humoren i enhver situation og den dag jeg ikke fyrer en joke af, kan de ligeså godt banke sidste søm i kisten, for så kan det da være ligemeget! Min udmelding virkede til at opløfte dem.


Veerne begyndte at tage til og klokken 04.40 var jeg 5 cm udvidet (slutmålet er 10!), de sidste 5 cm kan godt tage lidt tid at arbejde sig igennem, med Romeo gik det stærkt, jeg brugte kun et par timer, så alle var forberedte på, at det nok også ville gå tjept denne gang, troede vi! Der blev tændt for vandet til fødekaret, efter mit ønske og René og jeg fik lidt alene tid på stuen. Jeg kunne ikke finde en stilling jeg havde det behageligt i, eller jo på ryggen, men det ville bebs ikke have, så han sænkede hans hjerterytme hver gang jeg prøvede (møgunge). Det efterlod mig med en semi behagelig stilling og det var med mine fødder solidt plantet på gulvet og armene ind over sengen. Efter meget kort tid, ca 15 min ringede jeg efter jordmoderen, fordi jeg kunne mærke en nervøsitet over veernes styrke og mine bens aftagende evne til at bære mig. Jeg fik kommunikeret ud, at jeg havde en bekymring om, hvorvidt jeg kunne klare de timers arbejde jeg havde foran mig uden at finde en bedre stilling og muligvis noget smertelindrende, som jeg ikke havde fået noget af.


Jordmoderen konstaterer, at hun lige vil se hvor langt jeg er og, at vi derefter får bugseret mig over i fødekaret for at lindre smerterne. Jeg husker, at jeg nærmest kastede mig op i sengen og i samme øjeblik jeg kom på ryggen kunne jeg mærke et voldsomt pres.

Jeg havde absolut ingen idé om, hvad der foregik for jeg var så forberedt på at skulle være i fødsel hvertfald et par timer endnu.


Pludselig hører jeg jordmoderen sige;


"Jeg tror ikke du kan nå at være med, han står lige der"


Hendes stemme blev druknet i et øredøvende brøl fra mig og med et lå han der.

Varm og klistret.


Født på 1 plukve, på 1 minut, på alt hvad jeg havde at give!René så mindst ligeså overrasket ud som mig (og jordmødrene for den sags skyld), den studerende stod med en handske halvt på og smilede stort. Absolut ingen havde set ham komme så hurtigt, men der var han. Helt perfekt.Fødsler er virkelig seje, hjerteåbne, meditative og for vilde! Jeg er taknemmelig for, at jeg har haft to gode og kraftfulde succes oplevelser og jeg er så taknemmelig for, at jeg ikke skal opleve flere!


37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle